Sijoittajat

Markkina

Markkina

Vincit on kokoluokassaan ainutlaatuinen yhdistelmä muotoiluajattelua, modernia ketterää kehittämistä, räätälöityä sovelluskehitystä ja Enterprise-tason järjestelmäosaamista erityisesti SAP-ekosysteemin teknologioissa.

Valtaosa liikevaihdostamme kertyy Suomen IT-palvelumarkkinalta, joka on arvioitu analyysiyhtiö Inderesin toimesta jakaantuvan noin 3,5 miljardin euron yksityiseen ja noin 1,1 miljardin euron kokoiseen julkiseen sektoriin (IDC, tutkihankintoja.fi). Suomessa ohjelmistoalan yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2020 oli 10,8 miljardia euroa, ja se työllisti 59 747 henkilöä yhteensä 7 557 yrityksessä (Tilastokeskus). Toimiala kasvoi Suomessa keskimäärin 7 % vuonna 2020 ja vuositasolla alalle tulee melkein 1 500 uutta yritystä. (EK 2020).

Vincit on perinteisesti toiminut pääasiassa Suomen ja Yhdysvaltojen IT-palvelumarkkinoilla, mutta palvelee myös keskieurooppalaisia asiakkaita Suomesta käsin. Vuosina 2021 ja 2022 Vincit USA sai tunnustuksen yhtenä Yhdysvaltojen nopeimmin kasvavista yrityksistä ja nousi mukaan maineikkaalle Inc. 5000-listalle. Yhdistyttyämme vuonna 2022 Bilot Oyj:n kanssa palvelemme myös asiakkaita Ruotsissa ja Puolassa.

Vincitin orgaaninen kasvu on ollut vahvaa läpi 2010-luvun, ja kasvu on ollut kotimaista IT-markkinaa nopeampaa. Kasvuamme on vauhdittanut vahva asemoituminen IT-markkinan kasvualueille sekä menestys IT-toimialan kiihtyvässä osaajakilpailussa.

Markkinan kasvuajurit

  • IT:stä tulee yhä keskeisempi osa yhtiöiden liiketoimintaa ja strategiaa

  • Digitalisaation kiihtyminen vauhdittaa markkinan kasvua

  • IT-palvelumarkkinan määritelmä laajenee

Johtoryhmä

Tutustu johtoryhmäämme

Hallitus

Tutustu hallitukseemme